Няма шанс за среща между  президентите на САЩ и на

...
Няма шанс за среща между  президентите на САЩ и на
Коментари Харесай

Според Макрон Иран прави стратегическа грешка

Няма късмет за среща между  президентите на Съединени американски щати и на Иран

Ударите по Саудитска Арабия " не усилиха възможностите за среща " сред президентите на Съединени американски щати и на Иран Доналд Тръмп и Хасан Рохани - " ясно е, че нещата стават все по-напрегнати ", сподели френският президент Еманюел Макрон, представен от Франс прес.

Френският държавен глава беседва с публицисти в самолета на път за Ню Йорк, където стартира среща на високо ниво по въпросите на климата и следва сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Иранците са на път към усилване на напрежението, което е стратегическа неточност, за тях самите, а също по този начин за района и за груповата сигурност ", посочи Макрон.

И въпреки всичко " нещо може да се случи в Ню Йорк ", изрази вяра той, месец откакто на срещата на Г-7 в Биариц получи от Тръмп и Рохани кардинално единодушие за такава историческа среща.

Евентуалната среща сред президентите на Съединени американски щати и Иран Доналд Тръмп и Хасан Рохани не е най-важното, съществена е деескалацията на напрежението, съобщи по-рано през днешния ден френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан.

По мотив срещата за климата, която се чака да вдъхне нови сили в Парижкото съглашение, Еманюел Макрон прикани към " групови дейности ", които да не се лимитират със " симпатичните петъчни шествия, с цел да кажеш, че планетата гори ".

" Предпочитам всеки петък да вършим огромни акции за разчистване на реките или корсиканските плажове ", съобщи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР